Robin Jacobs

Strict Trainee sinds februari 2018

Leergiering, analytisch,
integer

Even voorstellen …

Mijn naam is Robin Jacobs, ik ben 29 jaar oud en woonachtig in Nieuwegein. Ik ben leergierig, analytisch en zoek dingen graag tot op de bodem uit. Ik hou van eenvoud, wat er ook voor zorgt dat ik complexe processen wil vereenvoudigen. Doordat ik graag op de hoogte ben van wat er speelt wil ik betrokken zijn bij een geheel project van A tot Z.
Naast mijn werk vind ik het belangrijk om actief en gezond bezig te zijn. Zo ben ik te vinden op de amateurvelden van het zondagvoetbal of zogeheten CrossFit-box. Ook ben ik regelmatig in de keuken te vinden om te koken, of als het weer het toelaat uitgebreid te barbecueën.

Projectervaring

Bij ASML primaire verantwoordelijk voor het uitrollen van werkplekken volgens het “nieuwe werken” en het verbeteren van processen binnen Workplace Services zodat de klant efficiënter kan werken.

Dit bestaat uit:

  • Inventariseren van requirements, architectuur, scope, budget en doorlooptijd
  • Managen van uitvoering, risico’s en evaluatie van het ICT infrastructuurproject
  • Klant actief begeleiden met hun change
  • Afstemmen met leveranciers over planning en kwaliteit

 

ASML

IT Projectmanager Activity Based Workplaces, januari 2019 - heden

Binnen het C2000 project in het Rollout team verantwoordelijk voor de ombouw van de C2000-zendmasten. Hiertoe behoren het maken van de planningen, communicatie richting het Meldkamerdienstencentrum Politie en als datasteward het verzorgen van de beschikbaarheid, integriteit en veiligheid van de informatie.

 

Hytera Mobilfunk GmbH

Junior projectleider, juli 2018 - december 2018

Binnen een projectteam het maken van een risicoanalyse voor Meldkamer Limburg ten behoeve van de samenvoeging van verschillende 112 Meldkamers, met de doelgroepen Politie, Ambulance en Brandweer. Middels workshops de risico’s in kaart gebracht volgens de CRAMM-methodiek en deze uiteengezet in een adviesrapport met aanbevelingen voor het minimaliseren van risico’s.

 

Meldkamer Limburg

Privacy & Security Consultant, februari 2018 - maart 2018

Het G4S Innovation Centre biedt informatie, inzicht en advies aan alle ondernemers die dagelijks met contant geld te maken hebben door middel van het virtueel in kaart brengen van de verschillende oplossingen die G4S biedt. Ik heb binnen het projectteam bijgedragen aan het opstellen van de functionele requirements, de storytelling, het opstellen van de visitor journey en de uitrol onder de gebruikers.

Om de interne communicatie te verbeteren is er narrowcasting geïntroduceerd. Dit heeft er voor gezorgd dat op alle vestigingen verschillende monitoren hangen waar relevant nieuws voor de ontvangers voorbij komt. Mijn bijdrage aan dit project bestond uit het opstellen van de functionele requirements, de implementatie van het systeem, gebruikerstrainingen en huisstijlbewaking.

 

G4S Nederland

Marketeer, 2014

Curriculum Vitae

Opleiding

2014
HBO Bachelor of Communication Systems – Digitale Communicatie, Hogeschool Utrecht

Cursussen/trainingen

2018
Agile Scrum Foundation (certificaat via EXIN)
ITIL Foundation, Certificate in IT Service Management (certificaat via PeopleCert)
PRINCE2 Foundation, (certificaat via PeopleCert 

2011
Minor International Communication Skills (Engels), Hogeschool Utrecht

Kennisgebieden

Procesoptimalisatie
Accountmanagement

Competenties

Teamplayer
Communicatief vaardig
Analytisch
Resultaatgericht
Flexibel
Sociaal