Erik Boss

Strict Trainee sinds september 2018

Even voorstellen …

Een passie voor techniek en ICT heeft Erik altijd al gehad. Cyber security is voor hem de perfecte combinatie van maatschappelijke relevantie en technisch vernuft. Erik gelooft dat zinnig securityadvies in technische kennis gegrond moet zijn. Organisaties helpen hun cyber security op orde te krijgen is wat hem elke dag weer motiveert.

“Het was de elegantie van Diffie-Hellman die mijn interesse in cyber security aanwakkerde, maar het was de maatschappelijke context van het domein dat mij over de streep trok. Inmiddels heb ik veel kennis opgedaan in mijn vakgebied en een brede technische basis ontwikkeld. Naast het technische vlak is het creëren van security awareness onder zowel management als ontwikkelaars heel belangrijk. Dit om ervoor te zorgen dat een organisatie ook in de toekomst veilig blijft.

Van nature ben ik een onderzoekend, gemotiveerd, analytisch sterk en oneindig leergierig persoon. Mijn grootste kracht is dat ik nieuwe vaardigheden en nieuwe domeinen zeer snel leer kennen en deze ook beheers. Ik breng energie en creativiteit mee naar nieuwe projecten en ik raak nooit uitgepraat over cyber security. Of het nou om advies, een analyse of ontwikkeling gaat, het is mijn doel om organisaties een stukje veiliger te maken, one little step at a time.”

Projectervaring

Bij het Digital Trust Center (DTC), een organisatie binnen het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat die securityadvies geeft aan het MKB, was ik als Adviseur Cyber Security medeverantwoordelijk voor het uitbreiden van de kennisbank van het DTC. Voornamelijk betrof dit het schrijven en controleren van adviezen op securitygebied voor verschillende doelgroepen.

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Adviseur Cyber Security, november 2018 - december 2018

Curriculum Vitae

Opleiding

WO, Master of Science, Radboud Universiteit Nijmegen, Informatica (2015)

WO, Bacherlor of Science, Radboud Universiteit Nijmegen, Informatica (2012)

Gymnasium, Candea College Duiven, Natuur & Techniek (2009)

Cursussen/trainingen

Kennisgebieden

Informatiebeveiliging
Cryptografie
Softwareontwikkeling
Webapplicaties
Embedded/hardware security

Competenties

Leergierig
Onderzoekend
Analytisch
Teamspeler
Creatief