Berend Mutsaers

Strict Trainee sinds september 2018

Even voorstellen …

Digitale mogelijkheden beloven het leven slimmer, sneller en veiliger te maken. In de praktijk blijken deze  inventieve ideeën echter weerbarstiger dan vooraf gedacht. Ik zet mij in om de digitale mogelijkheden mét en voor mens en organisatie te laten landen. Zo profiteert de klant van digitale mogelijkheden.

De wisselwerking tussen technologie, mens en organisatie is essentieel om tot een geslaagd resultaat te komen. Het is mijn passie om deze dynamiek te begrijpen en om zo scherp mogelijk te adviseren. Ik heb een bestuurskundige achtergrond en ben altijd geïnteresseerd geweest in veiligheidsvraagstukken in de breedste zin van het woord. De laatste jaren is zichtbaar geworden dat er veel werk aan de winkel is in beveiliging in het digitale domein. Vanuit governance perspectief valt ook veel winst te behalen die de organisatie als geheel ten goede komt. Ik help in het ontwikkelen van een slimme structuur en heb oog voor de menselijke kant van digitale toepassingen. Ik vind samenwerking erg belangrijk om plan aan praktijk te verbinden en zo samen tot een geslaagd resultaat te komen.

Projectervaring

Binnen het medisch diagnostische onderzoekscentrum Certe helpt Strict mee aan de herinrichting van de telefonie. Dit is een belangrijk project om de bereikbaarheid van Certe voor voornamelijk patiënten te verbeteren. Samen met twee senior collega’s werken we aan dit project. Dit doen we in samenspraak met sleutelpersonen uit de gehele organisatie. Zo werken we aan een slimme, leane en professionele herinrichting van de telefonische bereikbaarheid. Een greep uit de activiteiten: ontwikkelen nummerplan, ontwerpen callflows, inrichting contact Centre, start scriptingtool.

Certe Groningen

Project telefonische bereikbaarheid, febrari 2019 - heden

Bij de fusie van vijf naar een gemeente; Hoeksche Waard, hebben zich veel veranderingen ontvouwen. Er is zodoende een nieuw gemeentehuis ingericht waar raadsvergaderingen en andere sessies worden gehouden. Daarbij is een nieuw audiovisueel discussiesysteem een vereiste. Strict adviseert en ondersteund de gemeente bij de aanbestedingsprocedure. Mijn rol strekt zich tot het inventariseren van eisen en wensen, het rapporteren van functionele en technische zaken in het programma van eisen en hulp bieden bij de verschillende fases die de Europese aanbesteding kent. 

Gemeente Hoeksche Waard

Aanbestedingstraject audiovisueel discussiesysteem, januari 2019 - heden

Voor de Zorgboog, een zorgorganisatie in Zuidoost-Brabant, heb ik gedurende twee weken de 4G functionaliteit getest op verschillende locaties. Het is erg belangrijk dat deze 4G functionaliteit goed werkt ten behoeve van de sensoren en domotica die het zorgpersoneel helpt toezicht te houden op patiënten. In samenwerking met de netwerkleverancier en de Zorgboog heb ik mijn werkzaamheden als tester uitgevoerd. Dit alles heeft de Zorgboog geholpen om beeld te krijgen van de status en werking van de 4G functionaliteit voor alle zorgdomotica.

De Zorgboog

Testen 4G functie ten behoeve van zorgdomotica, februari 2019 - heden

De Hartekampgroep verleent intensieve GGZ zorg en begeleiding. Hiervoor zijn de zorgprofessional in grote mate afhankelijk van ICT gerelateerde zaken. Strict adviseert en implementeert de organisatie met de transitie naar een nieuwe governance- en regie strategie. Zo krijgt de Hartekampgroep meer grip op ICT zaken. Mijn werkzaamheden betrekken zich tot de voorgang en migratie van het Servicepunt. Hiermee help ik mee aan de overkoepelende strategie door zowel op zowel operationeel als tactisch niveau actief mee te werken.

De Hartekampgroep

Projectmedewerker, oktober 2018 - januari 2019

Curriculum Vitae

Opleiding

Master – Publiek Management, Universiteit Utrecht (2018)

Bachelor – Bestuurs- en Organisatiewetenschap, Universiteit Utrecht (2016)

Cursussen/trainingen

2018: Information Technology Infrastructure Library, ITIL

2018: Business Information Service Library, BISL

2018: PRINCE2 Projectmanagement

2018: Professional Scrum Master (PSM1)

2018: Scrum Foundations

2018: Feilloos Adviseren

2017: Design Thinking

2016: Samenwerkingstraining

2016: Presentatietraining

2015: Debatvaardigheden

2015: Interviewtechnieken

2014: Conflicthantering en onderhandelen

Kennisgebieden

Governance en Regie
Publiek-private samenwerking
Publieke sector
Internationale samenwerking
Netwerksamenwerking
Innovatie management
Stakeholdersanalyse

Competenties

Van nature een teamplayer
Analytisch
Communicatief
Helikopterview
Multidisciplinair
Resultaatgericht
Conceptualiseren